Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Βιώσιμη ανάπτυξη… στην πράξη.

Αυτή τη φορά δεν θα γκρινιάξω. Δεν θα παραπονεθώ ούτε και θα αρχίσω να μιζεριάζω.

clip_image001Τα δύο μεγάλα κόμματα βρήκαν πραγματικά τον τρόπο να αξιοποιήσουν μέρος των χρημάτων του προεκλογικού αγώνα σε αυτό που λένε “πράσινη ανάπτυξη”, “βιώσιμη ανάπτυξη”, “περιβαλλοντική πολιτική” ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Αν νομίζετε πως σας κοροϊδεύω δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξα χθες (που είχαμε τη συναυλία του Γιωργάκη ενώ σήμερα παίζει ο Κωστάκης) στην περιφερειακή οδό της πόλης μας!!! Είπαν οι άνθρωποι να διαφημιστούν λιγάκι (δεν κατάλαβα… τι καλύτερο έχει ο Sakis, η Πέγκυ και οι υπόλοιποι τραγουδιστές) και ακολούθησαν το γνωστό τρόπο. Ποζάρισαν… έβγαλαν φωτό… ρίξανε λίγο photoshop… κοτσάρανε τα σλόγκαν και… κόλλησαν τις αφεντομουτσουνάρες τους σε κάθε στύλο που βρήκαν μπροστά τους.

clip_image002Όταν λέω σε κάθε στύλο εννοώ σε ΚΑΘΕ στύλο. Και για να μην χάσουμε τα… happening όπου είχε βάλει ο ένας πήγε και έβαλε και ο άλλος από κάτω τη δικιά του αφεντομουτσουνάρα. Μη μείνουμε πίσω.

Αν έχετε λοιπόν βαρεθεί τις μονότονες τσιμεντένιες κολόνες… δεν έχετε παρά να πάτε να τις θαυμάσετε ΤΩΡΑ. Στο κάτω-κάτω της γραφής και οι αφίσες χαρτί είναι… από τα δέντρα γίνονται… άρα… να η βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη. Φέρνουμε εύκολα και γρήγορα το δάσος μες στην πόλη. Γιατί να παιδεύεσαι με αναδάσωση? Κάνε τώρα και συ την κολόνα σου δέντρο. Βάλε και συ μία αφίσα.

Αυτές είναι πρωτοποριακές οικολογικές προτάσεις. Αυτό είναι βιώσιμη ανάπτυξη στην πράξη!!! Μπροστά σε αυτό το θαύμα… τα λόγια είναιαιαιαιαι… περιτάααααα!!!

Τώρα να μή ρωτήσω αν κάποιος θα μαζέψει τις αφίσες μετά τις συναυλίες? Άλλωστε υπάρχει λόγος? Μάλλον η κυρία βροχή ο κύριος άνεμος αύριο μεθαύριο θα κάνουν την δουλειά τους αλλά με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα. Παρεμπιπτόντως, ίδια κατάσταση επικρατεί και μέσα στην πόλη με τα μικρά “κομματάκια” να παίρνουν και αυτά μερίδιο στην πρωτοπορία.

Τι? Σας κοροϊδεύω? Σας κάνω πλάκα? Εγώ?

Ναι… αλλά ΑΥΤΟΙ ξεκίνησαν πρώτοι?

Δεν υπάρχουν σχόλια: