Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ο Λαός των Οικολόγων Πράσινων και τα… πράσινα άλογα!

Κάνοντας zapping χθες την ώρα των ειδήσεων πέτυχα τον κ. Καρατζαφέρη να δίνει συνέντευξη στον κ. Χατζηνικολάου και συγκεκριμένα την ώρα που σχολίαζε την “έκπληξη” με βάση της δημοσκοπήσεις των Οικολόγων Πράσινων. Έλεγε λοιπόν κάποια από τα γνωστά “επιχειρήματα” ότι δεν είναι γνωστές οι θέσεις τους και κρύβονται πίσω από την οικολογία και ότι ο κ. Τρεμόπουλος πρότεινε να ονομάσουν οδό στην Θεσσαλονίκη Κεμάλ Ατατούρκ και άλλα τέτοια παρόμοια. Σήμερα τη σκυτάλη πήρε ο κ. Ψωμιάδης με παρόμοια σχόλια για ανθέλληνες και “βρώμικες σακούλες” στην εξωτερική πολιτική της πατρίδας. (Τι ποιητικός λόγος!!!)

Προς στιγμήν τρόμαξα!!! Λέω …ΑΜΑΝ!!! Ήρθαν οι κατάσκοποι των τούρκων να μας φάνε και δεν έχουμε πάρει χαμπάρι. Αλλά μετά ξανασκέφτομαι και βλέπω ξανά την εικόνα. Βασική αρχή στην επιστήμη της πληροφορίας είναι ο έλεγχος των πηγών. Η διαστροφή λοιπόν του επαγγέλματος με βάζει σε σκέψεις. Ποιά είναι η πηγή των πληροφοριών? Ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Ψωμιάδης και ο κ. Παπαθεμελής (τελευταίος και καταϊδρωμένος ακολουθεί και αυτός τα γνωστά σχόλια). Είναι αντικειμενική? Έχει κάποιο όφελος από τον έλεγχο στην πληροφορία που μου πλασάρει? χμμμμ… μάλλον ναι… οι οικολόγοι έχουν φάει ποσοστά από όλους είναι κάτι καινούριο και άφθαρτο άρα αποτελεί κίνδυνο για το ΛΑΟΣ και για όλους τους υπόλοιπους. Άρα? Ίσως να μην μου τα λέει όλα… η “πηγή”. Εκτός των άλλων γιατί άραγε όλοι οι συγκεκριμένοι κύριοι - πηγές βρίσκονται πολύ κοντά ιδεολογικά?

Δεν χρειάστηκε λοιπόν να ψάξω πολύ. Στο site των οικολόγων μπορείς να δεις αν οι άνθρωποι έχουν θέσεις ή απλά θέλουν να κάνουν τις πόλεις δάση? Τελικά φαίνεται πώς όχι μόνο θέσεις έχουν αλλά και σε όλα τα ζητήματα!!! Γιατί δεν ακούγονται και δεν παρουσιάζονται στην TV ή σε άλλα ΜΜΕ είναι άλλο θέμα. (Δευτέρα βράδυ πάνω που ο Καφετζόπουλος ήταν έτοιμος να πεί κάποιες θέσεις για κάποια ζητήματα που ρώτησε κάποιος στην εκπομπή του Πρετεντέρη έπεσαν διαφημίσεις και με το που γύρισαν τελείωσε η εκπομπή!!!). Εκεί (στο forum του site) επίσης μπορεί να διαβάσει κάποιος και την ανακοίνωση τους για το θέμα του δρόμου και την ονομασία Κεμάλ Ατατούρκ όπου έμαθα πως υπήρχε δρόμος με αυτό το όνομα μέχρι το 55. Ο ίδιος μάλιστα ο Βενιζέλος (όχι ο σημερινός… ο παλιός… αυτός του αεροδρομίου) είχε προτείνει τον Ατατούρκ για νόμπελ ειρήνης. Αν είναι δυνατόν!!! Είδες τι βρίσκει κανείς αν ψάξει λίγο? Εκεί λοιπόν αναπτύσσουν ολόκληρο το σκεπτικό της πρότασής τους και μπορείτε να το διαβάσετε και να το κρίνετε μόνοι σας. Εγώ το δίαβσα και έβγαλα τα δικά μου συμπεράσματα αλλά δεν θα σας τα πω.

Φαντάζομαι πως αντίστοιχα σκεπτικά υπάρχουν και πίσω από τα άλλα “επιχειρήματα” του κ. Καρατζαφέρη και λοιπών και δεν έχουμε παρά να ψάξουμε να τα βρούμε και να τα κρίνουμε. Πάντως, ακούγοντας μόνο μια πρόταση από ένα κείμενο μίας σελίδας μπορείς πολύ εύκολα να βγάλεις λάθος συμπεράσματα. Πόσο μάλλον να παρουσιάσεις όπως θέλεις ολόκληρο το κείμενο. Εξ άλλου, αν ακούς την μία μόνο πλευρά ξέρεις μόνο την μισή αλήθεια (το απόφθεγμα είναι αλλουνού αλλά δεν θυμάμαι ποιανού).

Είναι συνήθης πρακτική όλων των κομμάτων σε αυτόν τον “πόλεμο” νά παρουσιάζουν όπως θέλουν τις προτάσεις των άλλων χωρίς το αντίστοιχο σκεπτικό. ΓΙΑΤΙ άραγε? Πρώτον γιατί έτσι δεν λες τις δικές σου προτάσεις (που ειδικά όταν ανήκεις στον χώρο που εκπροσωπούν οι κύριοι ξέρεις ότι μπορεί να φανερώσει πράγματα που δεν θες να φαίνονται) και δεύτερον γιατί με την παραποίηση μπορείς να επενδύσεις πάνω στην ξενοφοβία, στην δήθεν ξενόφερτη τρομοκρατία και με λίγη δόση πατριδοκαπηλίας σερβίρεις το τέλειο μενού και μαζεύεις κατευθείαν αυτόν που θέλεις στην κάλπη.

Αν λοιπόν ξανακούσετε πολιτική άποψη του Α κόμματος από το Β… ξαναδείτε την! Ρωτήστε και τον Β. Ίσως τελικά τα φαινόμενα να απατούν! Και πάνω από όλα ζητήστε από τον Α να σας πει την δικιά του άποψη και να αφήσει τον σχολιασμό των υπολοίπων κατά μέρος.

4 σχόλια:

Eleni είπε...

Γιατί δεν ακούγονται-προβάλονται από τα ΜΜΕ οι Οικολόγοι Πράσινοι?πολύ απλά γιατί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα ορισμένων...είναι γεγονός ότι έχουν άποψη σε πολλά θέματα και στα οποία με βρίσκουν σύμφωνη αλλά για πολλούς ίσως να φαίνονται αδύνατα-άπιαστα-ουτοπικά.Όπως και να έχει δεν χάνουμε τίποτα να ακούσουμε την άποψη τους.Εξάλλου καθημερινά ακούμε τα χίλια μύρια και ακόμα έχουμε αφτιά(!).Όσον αφορά τις δηλώσεις των κυρίων Καρατζαφέρη, Ψωμιαδή και δε συμμαζεύεται δε τις θεωρώ άξιες σχολιασμού.Δε μου εμπνέουν ούτε σεβασμό, ούτε κύρος, ούτε σοβαρότητα οι ίδοιοι και πόσο μάλλον τα λεγόμενα τους.Βαρέθηκα να ακούω για ανθέλληνες και τα λοιπά.Μπορούν να ανοίξουν τα γκαβά τους και τα αφτιά τους και να δουν επιτέλους τί συμβαίνει στον κόσμο και κυρίως να αντιμετωπίζουν τις όποιες καταστάσεις με λογική, ανθρωπιά και αγάπη(αν θέλουν να θεωρούνται και χριστιανοί όπως οι ίδοιοι "το παίζουν" και το διαλαλούν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν).

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΝ ΟΜΙΛΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ- ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ- ΟΝΣΟΥΛΟΓΛΟΥ- ΤΡΙΑΡΙΔΗ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, 2008, ΕΛΑΒΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ 37% !), ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ “KINEITAI” ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΠΑΣΟΚ)!!! ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠ΄ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ blog-s ;;;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΝ ΟΜΙΛΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ- ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ- ΟΝΣΟΥΛΟΓΛΟΥ- ΤΡΙΑΡΙΔΗ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, 2008, ΕΛΑΒΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ 37% !), ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ “KINEITAI” ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΠΑΣΟΚ)!!! ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠ΄ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ blog-s ;;;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

Unknown είπε...

Δεν έχω εκφράσει στο post και ούτε είμαι σίγουρος για το ποιος έχιε δίκιο και άδικο...
Ξέρω όμως πως τα πράγματα σύνήθως δεν έιναι ούτε άσπρα ούτε μάυρα. Η αλήθεια τις περισσότερες φορές έιναι κάπου στο ενδιάμεσο... κάπου στο γκρι.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι απλά... βασανέιστε το μυαλό σας και ενημερωθείτε πολύπλευρα.
Μην βασίζεστε στο τι λεει ο ένας (Α) για τον άλλον (Β). Δέιτε τι λέει και ο Β ο ίδιος... ακουστε και τον Γ και τον Δ και τον Ε ... μέχρι και τον Ω ανακαλύψτε τα πραγματικά γεγονότα και μετά καταλήξτε στα συμπεράσματά σας.