Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αγανάκτηση ναι... αλλά...

Και ξαφνικά η εκδήλωση "Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο" έφτασε τις 20.000 συμμετοχές. Θες γιατί μας την ψιλοείπαν οι Ισπανοί, θες γιατί διαφημίστηκε κάτι λίγο. Καλώς η κακώς το μάθαμε και δηλώνουμε παρών. Δεν ξέρω αν όντως θα παρευρεθούν εκεί και τα 20.000 άτομα αλλά το ότι κάποιοι αποφάσισαν να το κάνουν και κάποιοι συμμετέχουν είναι κάτι θετικό.

Ελπίζω βέβαια όλοι αυτοί να καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται να παρευρεθούν στη σελίδα του Λευκού Πύργου στο facebook. Θέλω να πω πως είναι πολύ εύκολο να δηλώνεις ηλεκτρονικό παρών. Πραγματικό όμως? Μακάρι λοιπόν να διαψευσθώ. Πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς Κυριακή κοντή γιορτή. Θα δείξει.

Αυτό που με απασχολεί είναι τι ελπίζουν, πιστεύουν, νομίζουν όσοι θα συμμετάσχουν ότι θα καταφέρουμε με κάτι τέτοιο. Κάποιοι θα πουν να πέσει η κυβέρνηση, κάποιοι απλά να τα σπάσουμε, κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι θα καταφέρουμε να διώξουμε την τρόικα και το κακό μνημόνιο. Γενικώς ο καθένας νομίζει, πιστεύει, ελπίζει ότι θέλει. Παραθέτω λοιπόν μέρος του κειμένου από την εκδήλωση... έτσι... για διευκρινίσεις.
Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.
Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.
Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Έτσι λοιπόν. Δεν αποσκοπεί σε κάτι συγκεκριμένο η συγκέντρωση. Μόνο το να βρεθούμε και να δείξουμε σε αυτούς που πρέπει ότι είμαστε ακόμα εδώ. Προσωπικά λοιπόν νομίζω πως ο στόχος είναι απλά να δώσουμε να καταλάβουν όλοι αυτοί που πηγαινοέρχοναι στην Βουλή και παίρνουν αποφάσεις ότι είναι εκεί για ένα λόγο και ότι είναι εκεί εξ αιτίας μας. Άρα, υπό το βάρος των περιστάσεων και την σοβαρότητα της κατάστασης, περιμένουμε να δείξουν για ΜΙΑ φορά στην ιστορία της χώρας ότι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και να πράξουν αναλόγως. Πέρα από κομματικές γραμμές αγκυλώσεις και άλλες παρόμοιες μ...ίες να δείξουν ότι τους έχει απομένει έστω και λίγο κύρος και σοβαρότητα και να σταματήσουν να μα δουλεύουν ψιλό γαζί!

Αλλιώς...
Έγραψα αρκετά ήδη... αυτό το αλλιώς θα το αναλύσω σε κάποια άλλη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: