Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Στην προηγούμενη ανάρτηση έγραψα μία ανοιχτή επιστολή στο Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Το ερώτημα λοιπόν ήταν "πλάκα μου κάνεις;" ή για να το πούμε και Θεσσαλονικιώτικα "πλάκα ΜΕ κάνεις;"... και έθετα κάποια ερωτήματα που συνόψιζαν αυτή την αντίδραση των περισσότερων γνωστών μου στο άκουσμα της είδησης για το τμήμα Πληροφορικής που μετακομίζει στις Σέρρες. Βέβαια απαντήσεις ακόμα επισήμως δεν πήρα αλλά ας πιάσουμε με την σειρά τα επιχειρήματα να δούμε τις υποθετικές απαντήσεις του κ. Υπουργού. Το παρακάτω λοιπόν κείμενο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η απάντησή του... ή μήπως... εμμέσως πλην σαφώς... είναι;

1. Τα επιχειρήματά μου λοιπόν ξεκινούσαν με το θέμα της κρίσιμης ακαδημαϊκής μάζας. Υποστήριζα ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν κρίσιμη ακαδημαϊκή μάζα εκεί που δεν υπάρχει καταστρέφοντας την από εκεί που υπάρχει. Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά... τόσο κόσμο έβαλε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών... δεν είναι κρίσιμη ψηφοφορική μάζα αυτοί; Αυτούς ποιος θα τους ικανοποιήσει; Στη Θεσσαλονίκη το ΤΕΙ μας έχει γραμμένους! Ούτε ένα τηλέφωνο... μια αναπάντητη τουλάχιστον!

2. Συνέχιζα με την ανταγωνιστικότητα των πτυχίων και έλεγα ότι καταστρέφουν πτυχία με καλό brand name για άλλα που τώρα θα το χτίσουν. Αλλά και πάλι τα πράγματα είναι απλά... τόσο κόσμο θα πάμε στις Σέρρες. Ε που θα πάει... ΘΑ τα κάνουμε ανταγωνιστικά. Το "ΘΑ" ξέρετε... συνηθίζεται πολύ ακόμα και στις μέρες μας από πολιτικούς... ακόμη και αν τρώνε τρελή γιούχα όταν το ξεστομίζουν.

3. Όσο για το θέμα των ΔΕΠ και ότι το τμήμα στην Θεσσαλονίκη έχει ήδη ικανό αριθμό... και πάλι τα πράγματα είναι απλά. Το τμήμα στις Σέρρες δεν έχει. Άρα φέρε αυτούς από Θεσσαλονίκη... αφού όπως είναι γνωστό... η κρίσιμη ψηφοφορική μάζα  είναι στις Σέρρες. Εξ άλλου είπαμε... στην Θεσσαλονίκη μας έχουν γραμμένους! Ούτε ένα φοντάν δεν μας στείλανε... ούτε ένα τρίγωνο Πανοράματος!

4. Τώρα για τους προθαλάμους της ανεργίας με την ανεργία στα ποσοστά που είναι... τα πράγματα είναι σούπερ απλά! Ένας πάνω - ένας κάτω... ψιλοπράγματα. Και άντε το πολύ πολύ αντί να έχεις ανέργους στην Θεσσαλονίκη (που δεν έχεις) να τους έχεις στις Σέρρες (που θα έχεις). Σιγά το πρόβλημα βρε αδερφέ!

5. Τέλος φτάσαμε στο καλύτερο. Σύνδεση με την παραγωγή. Εδώ και αν είναι απλά τα πράγματα... το είπε και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών.... "όταν πηγαίνεις κάπου συστημένος από ψηλά σε ακούνε καλύτερα...". Πόσο μάλλον αν αυτό το ψηλά είναι πρώην Πρωθυπουργός (ασχέτως αν έχει εξαφανιστεί για να μη ακούει αυτά που του σέρνουν). Εδώ ο άνθρωπος έχει σύνδεση με τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ... την σύνδεση με την παραγωγή θα κοιτάζουμε τώρα!!!


Τι δεν καταλαβαίνεις;

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: