Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Καλλιο αργά παρά ποτέ...

Αυτό το post είναι η συνέχεια του προηγούμενου.

Επειτέλους είδα ότι ξεκίνησε η καμπάνια για την απαγορευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.... και καλά θα κάνει να συνεχίσει έτσι έντονα μέχρι τιν 1/1/2010 αλλιώς δύσκολα θα μπει στο κεφάλι μερικών!

Γι αυτό λοιπόν εχω να πω ... κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!

Αρκέι όταν έρθει αυτό το αργά να εφαρμοστεί ο νομος σωστά και όχι όπως τόσοι και τόσοι άλλοι νόμοι που εφαρμόζονται μόνο στα χαρτιά... αλλά αυτό είναι εν μέρη και δική μας δουλειά.

Τελος πάντων ... αυτά τα ολίγα και χαρούμενα αυτή την φορά.

2 σχόλια:

Anyparktos είπε...

egw 8a diafwnisw..fisika kai prepei na par8oun metra anti tou kapinismatos..alla aftos o tropos me to etsi 8elw einai allo ena olpo tou sistimatos gia na elexei apolyta tis zwes mas..to zitima einai na apoktisoume paideia wste na 8eloun apo monoi tous na ko3oun to kapnisma kai oxi katanagastika..

Unknown είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ότι έιναι θέμα παιδείας αλλά η παιδεία θα αποδώσει στην επόμενη γενιά που μέχρι τότε μπορεί να έχει ήδη καταστραφεί από την υπάρχουσα γενιά και το "καλό" παράδειγμά της.
Προσωπικά πιστέυω πως η παιδεία για την επόμενη γενιά ξεκινάει από μενα και από σένα (που αυριο θα έχουμε οικογένειες) και που θα δώσουμε το παράδειγμα συμπεριφοράς στα παιδιά μας. Αν εννοείς παιδεία το σχολίο αυτό απλά ακολουθεί και βοηθάει στην όλη κατάσταση... αλλά τι να σου κάνει και αυτό όταν οι ίδιοι οι καθηγητές βγαίνουν στο διάλλειμα και κάνουν το τσιγάρο ακόμα κια αν λένε στην τάξη πως έιναι βλαβερό??? Τι από τα δυο θα ακολουθήει ο πιτσιρίκος την θεωρεία η την πράξη...???
Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η παιδεία δεν είναι τίποτε άλλο από τους εαυτουληδές μας που απλά πρέπει να ξεβολέψουμε λίγο για να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι δάσκαλοι του μέλλοντικών γενεών.
Όσο για το "όπλο του συστήματος για να μας ελέγχει απόλυτα τις ζωές μας"... νομίζω ότι το σύστημα ελέγχει πολύ πιο έυκολα ανθρώπους εξαρτημένους πατώντας πάνω στην εξάρτησή τους... αλλά εδώ πάει να κάνει το ανάποδο!!! Πως μπορεί να σε ελέγξει οταν σε προτρέπει να απεξαρτηθείς από μια εξάρτηση και μια ασθένεια??? και για να το πουμε και πρακτικά... ο έλεγχος υπάρχει ήδη με τους φόρους που μπορεί το "σύστημα" να ανεβοκατεβάζει αναλόγως με το άν θέλει οικονομικό όφελος ή να φανεί καλό απέναντι σου. Πως ακριβώς θα σε ελέγχει όταν απλά θα αναγκαστείς σιγά σιγά να το ελλάτώσεις και κάποια στιγμή να το κόψεις???
Αυτό που μάλλον δεν έχεις σκεφτεί έιναι ότι τα χρήματα που το "σύστημα" χάνει μέσω ασφαλιστικών και νοσηλευτικών εξόδων έιναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί να κερδίσουν από τους φόρους που αυξάνουν στα τσιγάρα (και αυτά έιναι γραμμένα σε πάμπολες έρευνες τελευταία)... γι αυτό και ανακάλυψαν ότι πρεπει να μας ωθήσουν έστω και με το έτσι θέλω να το κόψουμε.
Ουσιαστικά λοιπόν το "σύστημα" δεν θέλει να ελέγχει απόλυτα τις ζωές μας αλλά να κερδίζει όσο το δυντό περισσότερα από την ζωή μας... μήπως όμως σε αυτήν την περίπτωση κερδίζουμε κάτι και εμείς???
Και κάτι ακόμα για homework... μήπώς ήδη το "σύστημα" των καπνοβηομηχανιών σε ελέγχει και σου έχει υποσυνείδειτα περάσει μέσω διαφημίσεων τις ιδέες που υποστιρίζεις??? (Ο καουμπόης στο άλογο με το τσιγάρο??? δεν έιναι μια εικόνα ελευθερίας??? δεν σου περνάει το μύνημα ότι δήθεν έισαι ελέυθερος όταν καπνίζεις??? για σκέψου και τα μυνήματα των άλλων διαφημίσεων??? είναι πράγματι έτσι???)